Restauracja Siciliana
Początki naszej działalności sięgają roku 1998, jednak już wcześniej właściciel uczył się i pracował we Włoszech na jednej z wysp o nazwie Sycylia.
Gorączki upałów oraz temperatura pieca przekraczającego 400°C, oddawała uczucie jakby się było nie w kuchni, a na Pustynii
Podczas pracy za granicą miał już wtedy pomysł na swoją mała pizzerię.
Po zdobyciu doświadczenia i powrocie do Polski, postanowił zacząć pracować na własny rachunek, otwierając pierwszą pizzerię w Hajnówce, która wyrabiała od podstaw ciasto łączyła je z odpowiednimi dodatkami i wypiekała w temperaturze 400°C.
W styczniu 2015 roku powstał drugi lokal w Białowieży, który podczas sezonu jest cały czas oblężony przez turystów
Gorączki upałów oraz temperatura pieca przekraczającego 400°C, oddawała uczucie jakby się było nie w kuchni, a na Pustynii
Podczas pracy za granicą miał już wtedy pomysł na swoją mała pizzerię.
Po zdobyciu doświadczenia i powrocie do Polski, postanowił zacząć pracować na własny rachunek, otwierając pierwszą pizzerię w Hajnówce, która wyrabiała od podstaw ciasto łączyła je z odpowiednimi dodatkami i wypiekała w temperaturze 400°C.
W styczniu 2015 roku powstał drugi lokal w Białowieży, który podczas sezonu jest cały czas oblężony przez turystów